IV Міжнародна конференція “Сучасні комп’ютерні системи та мережі: розробка та використання” (ACSN’2009)

Сучасні комп'ютерні системи та мережі: розробка та використання17-19 грудня 2009 року у місті Львові нарешті відбулась IV Міжнародна конференція “Сучасні комп’ютерні системи та мережі: розробка та використання” (ACSN’2009) організатором якої був Національний університет “Львівська політехніка”. Метою конференції була зустріч фахівців з комп’ютерних систем та мереж для обміну ідеями, обговорення тенденцій розвитку цієї галузі науки, встановлення плідних контактів, заохочення талановитої молоді до наукового пошуку. Чому нарешті? – А тому, що вона була запланована на 9-11 листопада 2009 року. Але у зв’язку із епідемією грипу та карантином конференція так і не відбулась у заплановані дати. Також, через непрофесійність організаторів конференції, більшість людей так і не були повідомлені про зміну дат. Мені чомусь так здалося, наче це все спеціально було зроблено, адже із 12-ти запланованих виступів ( по 6 із 2-ох секцій) – було лише 3 🙂 Більше ніхто не приїхав. Та і погода 18-го грудня не зовсім радувала 🙂 Зараз постараюсь коротко описати з чим я доповідав.

Я доповідав у секції №2 “Parallel and distributed processing. Grid-technologies.”(Паралельна та розподілена обробка.Грід-технології). Місце розташування мене, звісно, зворушило, оскільки “Room 2” згідно програми конференції, виявилась звичайна аудиторія студентів “Львівської політехніки” . Власне кажучи, я надіявся хоча б на якийсь актовий чи “конференц” зали, але менше з тим. Просто завжди за приклад беру весняну конференцію Fourth International Scientific and Technical Conference, “Dependable Systems, Services and Technologies (DESSERT)” in Kirovograd, Ukraine: якісна підготовка, постійна інформатизація про перебіг подій перед початком конференції, обладнані новітньою апаратурою “конференц” та актові зали заводу “Радій” та багато іншого. Одразу було видно, що Національний аерокосмічний університет “ХАІ” віднісся до цієї події із відповідальністю, за що їм велике СПАСИБІ 🙂

У Львові я доповідав по матеріалам своєї публікації: “An algorithm of fragmentation optimization in distributed database”. Кому буде цікаво ознайомитися з даним матеріалом, я прикріплю його в PDF форматі нижче. Дана стаття є продовженням моєї роботи над проблематикою розподілення навантаження у великих базах даних. У ній був запропонований мою алгоритм фрагментаціїї даних на прикладі одного SQL запиту, що представляється у вигляді орграфа G:=(V,A) з навантаженими вершинами. Над даною проблематикою на сьогодні працює багато фахівців, в тому числі і провідні компанії: Oracle, Sun, IBM та інші.

Завантажити матеріали публікації в PDF An algorithm of fragmentation optimization in distributed database (1664 downloads)